Блог

Конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката

15. новембар 2023.

Нови Сад

Дана 15.11.2023. године, у згради Скупштине Аутономне покрајине Војводине у Новом Саду, потписан је уговор у вези Конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за подизање квалитета основног и средњег образовања-набавка опреме-видео надзора у функцији промовисања и унапређења безбедности ученика за установе основног и средњег образовања и васпитања, на територији Аутономне покрајине Војводине за 2023. годину, који је расписао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице. Заменица Покрајинског секретара госп. Слађана Бурсаћ свечано је додела уговоре директорима установа образовања и васпитања које су по овом Конкурсу добиле средства, између осталих и наша школа.

Сарадња са Центром за привредно-технолошки развој "Андревље"

16. октобар 2023.

Нова Пазова

16.10.2023.године испратили смо групу од 10 ученика, у пратњи наставнице енглеског језика Јасмине Миучин, на обуку талентованих ученика основних школа са територије АП Војводина у организацији Центра за привредно-технолошки развој "Андревље", за чији боравак смо добили средства по конкурсу од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и нациналне мањине-националне заједнице. Желимо им пријатан боравак, радујемо се новим знањима и склопљеним пријатељствима.

Донација књига школској библиотеци

27. септембар 2023.

Нова Пазова

Лука Мијовић нам је поклонио десетине књига са молбом да их поклонимо некој школи а истовремено Данило Булић ученик 8/5 ОШ "Растко Немањић - Свети Сава“ из Нове Пазове, нас је замолио да његовој школи поклонимо одређени број књига. Зато је данас екипа Књигом до сазнања у Новој Пазови у ОШ "Растко Немањић - Свети Сава“. Академик проф др Љубиша С. Стојмировић, мсц Дејан М.Баљак и др Стојан Љ. Стојмировић посетили су школу и директору предали књиге. Истовремено су задивљени школом и колективом који их је братски примио.

Бесплатни уџбеници за ученике 1. до 4. разреда

5. септембар 2023.

Нова Пазова

Нова школска година донела је и новине а то су бесплатни уџбеници за ученике од 1. до 4. разреда. Поред тога, наши прваци добили су и школски прибор и слаткише да засладе ове прве школске дане. Ову лепу донацију обезбедила је наша општина а данас нам је у гостима била и Ивана Ненадић, начелница друштвених делатности, која је ђацима пожелела много успеха у овој школској години.

Добро дошли прваци!

1. септембар 2023.

Нова Пазова

Јуче у послеподневним часовима испред наше школе дочекали смо још једну генерацију ђака првака! Желимо им да се у школи осећају сигурно, срећно и задовољно а у томе ће им највише помоћи њихове учитељице: Наташа, Мира, Јелена, Снежана, Велинка, Марија и Драгана. Срећно драга децо!

Најбољи спортисти Сремског округа

1. фебруар 2021.

Нова Пазова

1.2.2021.године су представницима мушког и женског спорта наше школе Срђану Шијаковићу 8-4, Душану Димитриевском 7-4 и Попов Елени 4-3, свечано уручени пехари за најбоље Пионире и Пионирке Сремског округа за 2019/2020.годину.

Пројекат "Срце"

9. новембар 2020.

Нова Пазова

У оквиру пројектне наставе, учитељице наше школе одабрале су три теме за рад. Једна од њих и прва по реду је СРЦЕ. „Срце“ је широк појам и може да се ради на веома креативан и занимљив начин.

Више

Награда "Доситеј Обрадовић"

6. октобар 2017.

Ириг

Награду "Доситеј Обрадовић" за изузетан допринос развоју библиотекарства, ширењу књиге и писане речи ове године је добила Биљана Гвоздић, школски библиотекар наше школе.

Више

Састанак школских тимова за заштиту од насиља општине Стара Пазова

15. новембар 2016.

Нова Пазова

Наша школа је била домаћин одржане обуке „Оснаживање школских тимова за заштиту ученика од дигиталног насиља“ за примену приручника Дигитално насиље - превенција и реаговање ...

Више

Добитници зелене заставе Еко-школе

22. децембар 2015.

Сремски Карловци

Наша школа је добитник Зелене заставе међународног пројекта Еко-школе...

Више

Завршена је акција "Читалачка значка"

14. јун 2016.

Нова Пазова

Акција "Читалачка значка" је успешно завршена за ову школску годину доделом награда учесницима...

Више